MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jövő héten kezdődik a listaállítási folyamat - Kik lesznek a listavezetők?

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Miközben a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezette Magyar Összefogás nevű lista hétvégén átadta indulási dokumentációját Belgrádban, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) Választmánya közleményben taglalta, hogy miért nem szeretne (ismét) részt venni egy újabb megmérettetésen, mely a délvidéki magyarok sorsára kihat.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnökét kérdezte pénteken a Szabadkai Rádió és az Újvidéki Rádió munkatársa. László Bálint, az MRM vezetője elmondta, hogy a hét folyamán lezajlottak a támogatói aláírásgyűjtések szervezési munkálatai, így keddtől kezdik gyűjteni az aláírásokat Délvidék-szerte.

 

„A 35 fős jelöltlistánk első három helyén olyan személyek szerepelnek, akik szakmai tapasztalatukkal érdemelték ki az MRM lista vezetését. A Délvidék három nagy régióját képviselik a párton kívüli értelmiségiek. A hét elején beharangozzuk azokat a helyszíneket és időpontokat, ahol várjuk a szimpatizánsaink támogatását, hiszen mintegy 1500-1600 hitelesített aláírásra lesz szükségünk az október 26-ai induláshoz. A jelöltlistánkat és a programunkat is ezzel együtt tesszük közzé. Célunk, hogy az MNT ne csak anyagi forrást jelentsen a délvidéki magyaroknak, hanem valódi védőernyőt jelképezzen, és élet minden területén felmerülő problémákkal oda lehessen fordulni az MNT-hez.”

A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) újraválasztására 2014. október 26-án, vasárnap kerül sor. Csak az adhat támogatói aláírást, és szavazni is csak az a személy tud, aki feliratkozott, illetve feliratkozik a külön magyar választói névjegyzékre. A mellékelt űrlapot kell kitölteni, majd személyesen vagy postai úton elküldeni a helyi önkormányzat részére.

T. T. - DélHír Portál - www.delhir.rs

Megosztás
You are here Aktuális Jövő héten kezdődik a listaállítási folyamat - Kik lesznek a listavezetők?