MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Képviselőink írták

Lejárt az MNT első mandátuma - MRM: Ilyen hátszéllel többet kellett volna elérni!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Az MNT 4 éves mandátuma a végéhez közeledik. Októberre írják ki az új választásokat. A nemzeti tanács értékelt, méghozzá dicsérte önmagát. Az ellenzék nagy része is furcsa módon, csatlakozott hozzájuk. László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöke és képviselője viszont kritikákat fogalmazott meg. Tekintsék meg a felszólalását!

Módosítás dátuma: 2014. július 14. hétfő, 15:23 Bővebben...

A kommunista emléknapon partizán emlékművet koszorúzott a VMSZ alelnöke - MRM: "aki fejet hajt az effajta „felszabadulás” és „partizán hősök” előtt, az a gyilkosok pártolója"

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Múlt szombaton a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetői is részt vettek azon az emlékműsoron, melyen megkoszorúzták a dél-bánáti Székelykevén felújított partizán emlékművet.

A "Harcosok Napjának" 67. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen felavatták az ez alkalmamból felújított helyi emlékművet, amely azok előtt állít emléket, akik 1941 és 1945 között a "népfelszabadító harcban és a fasiszta terror áldozataiként vesztették életüket". Habár, az egykori jugoszláv ünnep csak 2001 óta hivatalosan nem tartozik az állami ünnepek közé, azt még gyakran megünnepelik a kommunista utópiát kedvelő helyi szervezetek.

Módosítás dátuma: 2014. július 09. szerda, 11:12 Bővebben...

Szabadkai VKT: durván megsértették a magyar nyelv használatához való jogot; a költségvetés módosításának is a polgárok isszák meg a levét?

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Botrányba fulladt a szabadkai városi képviselő-testület mai ülésének első napirendi pontja. A Köztársasági Korrupcióellenes Ügynökség utasította a VKT-t, hogy - összeférhetetlenségi okok miatt - szüntesse meg Goran Marković tanácsnok mandátumát.

Bővebben...

A szerb média egy részének nem tetszik a nyelvrendőrség beindítása

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

nyelv-rend

A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) Nyelvhasználati Bizottsága hétfőn tartotta következő rendes ülését, melynek legérdekesebb témája a frissen indított nyelvrendőrség volt. Beretka Katinka, hivatalos nyelvhasználattal megbízott tanácsos ismertette a projekt megvalósulási folyamatát a tagokkal. Elmondta, hogy év végéig folyik az adatok és esetek felvételezése, és a folyamatosan beérkező jogsértések és mulasztások kapcsán a testület eljárásokat fog kezdeményezni, a törvényekkel összhangban. Egyes bizottsági tagok a program elnevezésének finomítását javasolták, mivel a szerb nyelvű média negatív értelemben próbálja feltüntetni a nyelvrendőrséget.

Bővebben...

1. oldal / 19

You are here Képviselőink írták