MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Közlemények

"A nyugdíjak csökkentése hibás és veszélyes döntés lenne"

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) döbbenettel fogadta a nyugdíjak csökkentésének szándékáról szóló híreket. Az MRM nem ért egyet egy olyan megszorító „reformintézkedéssel" sem, amely tovább sújtja az elmúlt több mint két évtizedes politikák elszenvedőit.

Az embertelen munkatörvény és a nyugdíjkorhatár értelmetlen megemelése azoknak a hatalmon levő szerbiai erőknek a műve, amelyek nagyrészt felelősek a kilencvenes évek háborús eseményeiért és/vagy az azt követő rablóprivatizációkért.

Bővebben...

Kirakattolerancia helyett társadalmi szolidaritást! - A topolyai Tolerancia-tábor margójára

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Egyes magas beosztású politikusok a fokozódó gazdasági helyzet közepette szórják felelőtlenül az adófizetők pénzét, nem belegondolva abba, hogy az elköltött dinár százezreik, akár millióik is valódi eredmény nélkül tűnnek el a süllyesztőben. A Magyar Remény Mozgalom (MRM) számára elfogadhatatlan, hogy idén is megszervezik Topolyán az ún. Tolerancia-tábort, mely eseménynek hosszú évek óta tartó fennállása semmiféle kézzel fogható haladást nem produkált.

Bővebben...

Ez lenne a felelős érdekvédelem? – Politikai uszítás több ezer délvidéki magyar ellen

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

stabbedReagálás a VMSZ elnökének Szándékos ferdítők, avagy a politikai purparlé pártjai c. sajtóközleményére

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnökeként megdöbbenéssel olvastam a Pásztor István aláírásával ellátott VMSZ-közleményt, melyben a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Szerbiai Demokrata Párt képviselőinek nemrégiben elhangzott nyilatkozataira reagált. Ezek a szerb pártok ugyanis több alkalommal vádolták meg extrémizmussal a VMSZ egyes politikusait, valamint adott esetben számon kérték a délvidéki magyar közösséget (pl. a nyelvtudásuk vagy az országhoz való lojalitásuk kapcsán).

Módosítás dátuma: 2014. július 18. péntek, 21:02 Bővebben...

A Magyar Remény Mozgalom közleménye Trianon 94. évfordulóján

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

"Magyar az, akinek fáj Trianon" - hangzik az ismert Illyés Gyula idézet, amely a mai napon még inkább aktuális, hiszen 1920-ban ezen a napon írták alá azt a békediktátumot, amellyel átlépett felettünk a határ, és a Délvidéktől kétezer kilométeres távolságban szignózót szerződés hatására kiragadtak bennünket az ezeréves Magyarország testéből.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) számára június negyedike nem ünnepnap és nem is emléknap, nem az összetartozásunk napjaként tekintünk erre az évfordulóra, hanem mint olyan fekete keretes gyászévfordulóra, amely a mai napig átszövi életünket az elszakított területeken.

Módosítás dátuma: 2014. június 04. szerda, 12:29 Bővebben...

Magyarkanizsán „kilóra” lehet KKT képviselőt venni

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

A magyarkanizsai községi képviselő-testület ülésén lezajlott átalakulások és a tömeges VMSZ-be való átpártolások is bizonyítják, hogy a helyi politikai élet velejéig romlott.

A mondás szerint a kutyából ugyan nem lesz szalonna, de úgy fest, bárkiből lehet VMSZ-es képviselő. Erről tanúskodott a tizenhatodik KKT ülésén lezajlott komédia is, mely során immár négyen ültek át a VMSZ soraiba, köztük Huzsvár Ervin, a községi képviselő-testület eddigi demokrata párti elnöke is.

Bővebben...

1. oldal / 27

You are here Közlemények