MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Rólunk

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) a délvidéki/vajdasági magyar nemzeti kisebbség pártja, amely azzal a céllal jött létre, hogy képviselje a szerbiai magyar nemzeti közösség érdekeit, védje és bővítse jogait, továbbá, hogy nyelvében, kultúrájában, társadalmi és gazdasági vonatkozásban összekösse az anyaországával, a Kárpát-medence és a világ magyarságával, és olyan élhető jövőképet alakítson ki a szerbiai magyarság számára, amellyel megfordíthatóak a negatív politikai, demográfiai, gazdasági és társadalmi folyamatok.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) délvidéki magyar kisebbségi párt, amely azzal a céllal jött létre, hogy képviselje mindazon célokat, amelyekre a délvidéki magyar közösségnek rövid, közép- és hosszú távon szüksége van a fejlődéshez és fennmaradáshoz.

A Magyar Remény Mozgalom elsősorban olyan kérdésekre helyez hangsúlyt, amelyek közvetlenül érintik a tagság, és egyáltalán a délvidéki magyarság hétköznapjait. Nemzettársaink problémáinak összegzése, elemzése és a megoldások keresése mellett, az MRM emberközelbe hozza programját és alapelveit. Ezek legfontosabb tételei és üzenetei közérthető formában kerülnek a tagság és a polgárok elé. Az MRM akciópárt jelleggel tevékenykedik, tehát nem csak politikai megnyilatkozásokkal él, de megmozdulásokat, kézzel fogható eredménnyel járó reális akciókat is szervez a tartomány és egyúttal az élet különböző területeit érintve.

Az MRM küzdelmének megértése, átérzése és az abban való részvétel nem a kiégett, önmagával társalgó, vélt vagy valós szűkebb értelmiségi csoport privilégiuma, hanem minden velünk tartó polgár joga kell, hogy legyen. Fontos, hogy a meglévő és leendő tagság megértse, az MRM nem a mindennapi politikai játszmák sűrű ködfátyla mögött akar tevékenykedni, hanem a sokunkat érintő konkrét kérdésekre keres választ és megoldást, tehát valóban az itteni magyarságnak próbál segíteni.

Ahhoz, hogy az MRM megőrizze alakulásakor meghatározott arculatát és elveit, mindenképpen szükség mutatkozott bizonyos működési és elbírálási technikák bevezetésére. Ezek szerint az MRM tagja nem lehet olyan személy, aki élete során bármilyen funkciót betöltött a kommunista-szocialista érában, valamint, akiről bizonyítható, hogy anyagi vagy más megfontolásból sokszor változtatta politikai nézeteit, illetve különböző politikai szervezetekben fordult meg.

Délvidéken nyilvánvaló a szociális kérdések megoldatlansága, a nemzeti érdekeink, valamint emberi jogaink és méltóságunk sárba tiprása egy olyan kétkulacsos vezetés részéről, amely nem tudja, de nem is akarja megfelelően végezni dolgát , hatalmát protekcionizmusra és korrupcióra építi. A településeinken a mortalitás nagyobb mint a natalitás, munkahely híjján sokan emigrálnak, az elkobzott vagyonok visszaadása továbbra is csak ígéret a szájukban azoknak a politikusoknak, kik elődei maguk is az elkobzók kiszolgálói voltak.

(Részlet a Magyar Remény Mozgalom Irányelveiből)

Megosztás
You are here Rólunk